1. Hoe gaat een Spray Tan behandeling precies?

  Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten.
  Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.

   

  2. 2. Wat is DHA?

  DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

  DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA op Wikipedia.

   

  3. 3. Waar vindt een spray tanning behandeling plaats?

  Wanneer de behandeling bij jou thuis plaatsvindt, dan vindt deze vaak plaats in een speciaal daarvoor ontworpen draagbare spray tanning tent. Behandeling kan daardoor plaatsvinden in jouw badkamer of in elke andere willekeurige kamer. Hierdoor is jouw privacy gegarandeerd. Voor een mooie teint hoef je dan de deur niet meer uit!

   

  4. Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?

  Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.
  Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
  Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

   

  5. Is spray tanning voor iedereen geschikt?

  Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden.
  Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.
  Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

   

  6. Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek?

  Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

   

  7. Wat is een Spray Tanning Party?

  Spray tanning is een feest op zich! Perfect voor avonden uit, vriendinnen, studenten, collega's, vrijgezellenfeesten... Plan het bijvoorbeeld samen met de groep waarmee je daarna gezellig uit gaat.
  Je bent dan verzekerd van een stralende bruine kleur en een leuke ervaring.

   

  8. 8. Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij?

  Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.
  Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze zelf tan-oplossingen, maar wij raden onze cliënten aan geen spray tan behandeling te ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.
  Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / uv straling).